Workshops

Voorbereiding en training
Jeugdland biedt haar vrijwilligers de mogelijkheid tot het volgen van cursussen, naast workshops die op maat zijn gemaakt als voorbereiding op de Instuif. Jeugdland is als officieel leerbedrijf door Calibris wettelijk erkend. Na het volgen van een maatwerk-cursus zal er dus een certificaat worden uitgereikt welke niet mis zal staan op jouw CV.
 
Voorbereiding vrijwilligers Instuif
Voor iedereen die mee gaat doen als vrijwilliger aan de Instuif is er een voorbereidings-workshop.  Zo maak je kennis met de andere vrijwilligers en kom je te weten wat er ongeveer van je verwacht wordt zodat je niet voor verrassingen komt te staan. De voorbereiding vindt plaats op de dag voorafgaand aan de instuif waaraan je meedoet. Deze voorbereiding wordt dan gelijk voor een deel gecombineerd met de opbouw.
 
Overige workshops en trainingen
Trainingen en cursussen die specifiek op een bepaald aspect van Jeugdland zijn gericht. Hiervoor zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met Stichting Volare. Deze trainingen worden door de loop van het jaar ontwikkeld en gegeven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan kinder EHBO, omgaan met pestgedrag, kinderen met ADHD, grimeren, creatief met kosteloos materiaal, schminken.

Voor deze maatwerk-cursussen worden aparte uitnodigingen verstuurd naar iedereen die de afgelopen jaren als vrijwilliger heeft meegedaan. Als je je dit jaar, of vorig jaar, hebt ingezet voor Jeugdland kun je je via hun website aanmelden voor het aanbod.
 
Over Volare
Volare traint en coacht vrijwilligers in Arnhem.Ze ontwikkelt kortlopende cursussen, trainingen en workshops ten behoeve van vrijwilligers die zich inzetten bij Arnhemse instellingen. De cursussen zijn voor vrijwilligers gratis en na deelname ontvangen cursisten een certificaat (en bij sommige cursussen een officieel diploma) met daarop aangegeven de competenties die zij zich in de cursus hebben eigengemaakt.

In nauw overleg met vrijwilligers en hun beroepskrachten stelt Volare 2 X per jaar een aanbod samen. Dit is het basisaanbod van Volare en wordt vermeld op hun website: https://vrijwilligerscentralearnhem.nl/trainingen-volare/training–coaching