Activiteiten

Instuif / huttenbouwproject
In de zomervakantie wordt de Instuif in verschillende wijken georganiseerd. De Instuif is ons grootste project. Dit project wordt al sinds 1971 elke zomervakantie georganiseerd. Dagelijks komen er tussen de 100 en 200 kinderen, die worden begeleid door, ongeveer, 25 vrijwilligers/stagiaires en 2 professionele begeleiders.

De Instuif speelt zich af in en rond een door kinderen zelf te bouwen huttendorp. Er wordt gewerkt n.a.v. een thema, een verhaal wat als een rode draad door de week loopt. Het terrein van de Instuif is verdeeld in verschillende pleinen. De kinderen worden zoveel mogelijk op leeftijd over deze pleinen verdeeld. Naast het bouwen van hutten worden er allerlei andere activiteiten georganiseerd zoals; toneelspelen, knutselen, dans, muziek, schminken. De medewerkers streven ernaar de creativiteit zoveel mogelijk uit de kinderen zelf te laten komen.

We beginnen iedere dag met een voorbespreking. Bij de verschillende locaties staan de aanvangstijden. Tussendoor heb je een half uur pauze. Aan het einde van de dag wordt er opgeruimd en wordt de dag geëvalueerd. Rond 17.00 uur kun je naar huis. Je werkdagen worden in overleg bepaald als je niet een heel project kunt meedoen.

Rondleidingen
Door de rondleidingen krijgen kinderen de mogelijkheid om achter de schermen te kijken bij allerlei bedrijven en instellingen, zoals Stal Mansour, Bakkerij, Rechtbank en de Brandweer. We kunnen je hulp gebruiken bij het begeleiden van de groep kinderen. De rondleidingen zelf worden verzorgd door iemand van het betreffende bedrijf of de instelling. Een rondleiding duurt zo’n twee uur. Ook hiervoor worden in overleg je werkdagen bepaald.