Openluchttheater de Pinkenberg

27 juli | vanaf 2 jaar
Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft.
Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren… Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen.
Over een kleine mol… is een fysieke bijna woordloze Meneer Monster productie. Een hilarische slapstickvoorstelling voor 2 jaar en ouder naar het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Erlbruch.

MENEER MONSTER is een stoer en fris jeugdtheatercollectief dat internationale jeugd-bestsellers bewerkt tot volwassen jeugdvoorstellingen. MENEER MONSTER weet internationale jeugdliteratuur op het podium tot leven te wekken voor jong en oud. Het collectief maakt ‘PIXAR theater’ vol humor, fantasie en verbeeldingskracht.
Meneer Monster is onder meer bekend van de hitvoorstellingen ‘Over een kleine mol’, ‘Fantastische Meneer Vos’, ‘De Gruffalo’ en ‘De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen (winnaar Zilveren Krekel 2018 en de ZAPP Theaterprijs 2018)’.

3 augustus | vanaf 6 jaar
Het amulet
Het verhaal speelt zich af in het verre Oosten. Er is weinig tekst, veel muziek, een mooi ouderwets decor, er zijn prachtige kostuums en er mogen veel vrijwilligers helpen bij het oplossen van het plot/probleem.
Het verhaal begint in een klein dorpje aan de rand van een groot woud. Daarin woont een kluizenaar Li Lu Tsji. Hij bezit een eeuwenoud amulet waarvan de mensen beweren, dat het magische krachten bezit. Op een dag verschijnt een vreemdeling. Hij wil het amulet hebben en dan zijn al snel de poppen aan het dansen. Er is veel spektakel; je kunt lekker griezelen maar natuurlijk is er ook veel humor.
Ook voor volwassenen is het lachen geblazen, een echte aanrader!
Het Amulet wordt gespeeld door Theatergroep Hilaria, bestaande uit Rob Bijmans en Rob Strenger en bestaat al sinds 1986. Zij zijn begonnen met toneelspelen op straat. We merkten dat het leuk en spannend is om op te treden en om mensen aan het lachen te maken. Na 2 jaar op straat werden we steeds vaker gevraagd door scholen, festivals en theaters. Toen hebben we besloten om er ons beroep van te maken en dat doen we nog steeds met even veelplezier als 36 jaar geleden!

10 augustus | Familievoorstelling
Circus Lorelly “artiesten, dieren en sensatie”
Lennart Schoppers en Yoshi Berends reizen alweer een aantal jaren succesvol rond met hun jongensdroom: “Circus Lorelly”. Soms in een echte circustent en soms in een theaterzaal. Trots zijn ze dat ze na het succes van 2019 weer mogen optreden in Openluchttheater de Pinkenberg in Rozendaal nabij Velp. Met een geheel nieuwe show van de twee entertainers aangevuld met een aantal artiesten en dieren zorgen zij voor echte circussfeer in het openluchttheater. Echter is er dit jaar een klein probleem, clown Frasco vertolkt door Lennart Schoppers, is nergens te bekennen, gelukkig heeft spreekstalmeester Yoshi daar een oplossing voor. Hij vraagt alle artiesten mee te helpen om de voorstelling door te kunnen laten gaan. Er volgt een speelse voorstelling met een vlotte opvolging van jongleurs, acrobaten, dieren en uiteraard clowns. Komt dat zien; Circus Lorelly in de Pinkenberg!

17 augustus | 2 t/m 7 jaar
Dirk Scheele
Dirk Scheele neemt je mee op reis met zijn leukste zomerliedjes zoals Hoge bergen verre landen, Vroem vroem, Een zonnebril en Springen als een dolfijn. En natuurlijk ontbreekt ook Het insmeerlied niet, dat hij speciaal schreef voor de campagne ‘Veilig zonnen’ van het KWF. Kinderpopster Dirk Scheele maakt vrolijke liedjes voor kinderen vanaf 2 jaar. Hij toert al 25 jaar langs theaters en poppodia in Nederland en België en is dagelijks te zien op Nickelodeon met zijn eigen televisieseries. Het YouTube-kanaal van Dirk Scheele is met ruim 1,5 miljoen weergaven per maand ontzettend populair bij zijn jonge fans en hun ouders. Dirk: ‘Het leukste van optreden vind ik om contact te maken met de kinderen en samen met hen een echt feestje te maken van iedere voorstelling!’

 24 augustus | 3 t/m 10 jaar
Het Kleine Theater met Hans en Grietje
Het Kleine Theater bestaat uit Vimala en Anke, allebei actrice. Na jaren te hebben gewerkt bij diverse theatergezelschappen, en in verschillende televisie producties en films te hebben gespeeld, zijn ze in 2011 een eigen jeugdtheater gezelschap begonnen.
Ze maken regelmatig nieuwe voorstellingen die leuk zijn voor kinderen, maar zeker ook voor de ouders. En alles wat daartussen in zit. Het Kleine Theater wil verhalen vertellen op de meest ambachtelijke manier. Zonder te veel gedoe, met mooie muziek en gekke personages. Sprookjes waar ze een eigen draai aan geven, zodat ze niet te eng zijn voor de kleinste en niet saai voor de oudste.
Theatervoorstellingen voor het hele gezin. Dat is Het Kleine Theater!

31 augustus | vanaf 4 jaar
Droomwevers, familievoorstelling
Het is een stormachtige avond als Paul en Lotte samen zitten te lezen op hun slaapkamer. Zoals zo vaak verzinnen ze samen een verhaal. Want echte avonturen kunnen ze niet beleven. Ze mogen van hun ouders ook bijna niks. Lotte bedenkt daarop een verhaal waarin ze met hun bed overal naar toe vliegen. Maar plots, midden in hun spel, gebeurt het! Het bed beweegt! Vreemde geluiden vullen de kamer. Voor ze het goed en wel beseffen is het bed er met hen echt vandoor. Ze belanden in het Woeste Land. Waar moeten ze heen? Hoe moeten ze terug. Haast is geboden want achter hen duikt een draak op met reuze honger. Dit is het begin van een wel heel spannend avontuur. Om thuis te komen moeten ze langs vele vreemde figuren. De Heks van Lelijk en Dom, Gnarf de Trollenkoning en de geheimzinnige Spiegelvrouw. Paul en Lotte zijn best bang, hoe moet dit aflopen? De Droomwevers is een spannende voorstelling vol vaart en humor, die laat zien hoe je onverwachts boven je eigen angsten kan uitgroeien. Theatergroep Kijk Haar Nou.

Waar
Kluizenaarsweg 4, Rozendaal
Hoe
Buslijn 8, halte Biesdelselaan
Wanneer
Zie omschrijving
Aanvang
Iedere woensdag om 14.00 uur
Leeftijd
Zie omschrijving
Entree
Met Paspoort: € 6,00 (online en kassa) | Zonder Paspoort: € 8,00 (online), € 10,00 aan de kassa
Opmerking

Online tickets en meer info via: cultuurbedrijfriqq.nl
Bij slecht zeer weer informatie vanaf 10.00 uur op www.cultuurbedrijfriqq.nl
Parkeren: op sportvelden aan de Kluizenaarsweg, volg de gele borden. Voor minder validen zijn enkele plaatsen gereserveerd bij de hoofdingang op de Kluizenaarsweg, rij dan door tot na de sportvelden.

Parkeeraanwijzingen gezien vanaf Ringallee in Velp:
Fietsen: doorrijden tot na de sportvelden.
Auto’s: volg gele parkeerborden.

Reserveer hier je ticket

november 2022
ma di wo do vr za zo
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234