Openluchttheater de Pinkenberg

19 juli | 3 – 8 jaar
Apennoten – Een kist vol liedjes
‘Een kist vol liedjes’ is een muzikaal programma waarin wordt gezongen en gedanst. Bij Apennoten spelen de jonge bezoekertjes én hun ouders zelf ook mee. Want muziek maken doe je samen! In deze nieuwe theatershow van Apennoten staat een grote kist op het podium. Telkens mag een van de kleuters iets uit de kist pakken. Bij alles wat er tevoorschijn komt hoort een speciaal liedje. In de show komen allerlei liedjes voorbij uit het programma Apennoten dat op NPO Zapp te zien is.

26 juli | 3 – 11 jaar
Ietje Fietje en het vergeten liedje – Het Kleine Theater
Een muzikale kindervoorstelling vol humor en oud-Hollandse liedjes. Ietje en Fietje zijn twee oude vrouwtjes die samenwonen, waarschijnlijk al hun hele leven. Ze hebben niet veel nodig, want ze hebben elkaar en hun fantasie. Hierdoor belanden ze constant in de meest grappige en onsamenhangende situaties, waarvan ze zelf niet weten of het voortkomt uit dementie of uit plezier, maar waardoor ze zich nooit vervelen en eeuwig jong blijven.Totdat de buitenwereld plots binnenvalt in de vorm van een brief: “Ietje, Fietje trek jullie baljurk aan, dan kunnen jullie samen naar het bal toegaan.” Dit veroorzaakt onrust en heisa in het huis van de vrouwen.

2 augustus | vanaf 4 jaar
Rang Pang – Circus MikMak
MikMak is een vrolijke familievoorstelling over de kunst van het kiezen. In de voorstelling MikMak geeft Rino, de alles kunnende maar vrij naïeve circusdirecteur van het Rang Pang Circus, het beste van zichzelf. Een traditioneel muzikale clowns entree, waarbij op allerlei instrumenten muziek wordt gemaakt, vormt de inspiratie voor deze voorstelling. Op meer dan 7 muziekinstrumenten wordt live gespeeld, gesampled en gelooped, zodat er een echt één-mans circusorkest ontstaat. Circusdisciplines, zoals hoed manipulatie, jongleren en het balanceren op de rola-rola en het slappe koord, hij kan en wil het allemaal zélf doen. Maar is hij wel in staat om één taak volledig te volbrengen?
9 augustus | vanaf 4 jaar
Izaline Calister – Bon Dia Goedemorgen
Izaline Calister, de koningin van de tumba en Thijs Borsten, de koning van de kinderliedjes brengen een vrolijk makend liedjesprogramma met een bonte verzameling kinderliedjes uit Curaçao, Aruba en Bonaire. Izaline: ‘Ik wil graag de liedjes uit mijn jeugd in leven houden en doorgeven aan nieuwe generaties. De liedjes zijn zowel in het Papiaments als in het Nederlands zodat iedereen kan meezingen. Un dushi fiesta zoals de mensen op Curaçao zeggen!

16 augustus | 6 – 12 jaar
Hilaria – Amulet
Hilaria speelt een Oosters sprookje. Er is weinig tekst, veel muziek, een mooi ouderwets decor, er zijn prachtige kostuums en er mogen veel vrijwilligers helpen bij het oplossen van het plot/probleem.
Het verhaal begint in een klein dorpje aan de rand van een groot woud. Daarin woont een kluizenaar Li Lu Tsji. Hij bezit een eeuwenoud amulet waarvan de mensen beweren, dat het magische krachten bezit. Op een dag verschijnt een vreemdeling. Hij wil het amulet hebben en dan zijn al snel de poppen aan het dansen. Er is veel spektakel; je kunt lekker griezelen maar natuurlijk is er ook veel humor.

23 augustus | 7 – 12 jaar
Plaza Patatta – Een fantastische verjaardag
Deze voorstelling is een muzikale show vol spannende verhalen en grappige momenten. Dit liedjesavontuur is gebaseerd op het boek ‘Een fantastische verjaardag’ uit de 17-delige boekenreeks Plaza Patatta van schrijfster Nanda Roep. Lotte is jarig, maar ze wil veel te veel! Een supersonisch spannend feest met zwemmen, slapen in het bos, kamperen en een speurtocht! Van haar vader moet ze echter kiezen. Samen met haar zus Luna besluit ze om stiekem toch haar zin te krijgen, met alle gevolgen van dien.
Marie Noë (bekend van Brammetje Baas) en Charlotte Waardenburg (bekend van Meiden van LOS), maken er een waar verjaardagsfeestje van op de Pinkenberg en iedereen is natuurlijk uitgenodigd!

 

 

Waar
Kluizenaarsweg 4, Rozendaal
Hoe
Buslijn 88, halte Biesdelselaan
Wanneer
Zie omschrijving
Aanvang
Iedere woensdag om 14.00 uur
Leeftijd
Zie omschrijving
Entree
Met Paspoort: € 6,00 (online en kassa) | Zonder Paspoort: € 8,00 (online), € 10,00 aan de kassa
Opmerking

Online tickets en meer info via: https://cultuurbedrijfriqq.nl/evenementen/kindervoorstelling
Bij zeer slecht weer informatie vanaf 10.00 uur op https://cultuurbedrijfriqq.nl/
Parkeren: op sportvelden aan de Kluizenaarsweg, volg de gele borden. Voor mindervaliden zijn enkele plaatsen gereserveerd bij de hoofdingang op de Kluizenaarsweg, rij dan door tot na de sportvelden.

Parkeeraanwijzingen gezien vanaf Ringallee in Velp:
Fietsen: doorrijden tot na de sportvelden.
Auto’s: volg gele parkeerborden.

Reserveer hier je ticket

december 2023
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31