Activiteiten

Instuif / huttenbouwproject
In de zomervakantie wordt de Instuif in verschillende wijken georganiseerd. De Instuif is ons grootste project. Dit project wordt al sinds 1971 elke zomervakantie georganiseerd. Dagelijks komen er tussen de 100 en 200 kinderen, die worden begeleid door, ongeveer, 25 vrijwilligers/stagiaires en 2 professionele begeleiders.

De Instuif speelt zich af in en rond een door kinderen zelf te bouwen huttendorp. Er wordt gewerkt n.a.v. een thema, een verhaal wat als een rode draad door de week loopt. Het terrein van de Instuif is verdeeld in verschillende pleinen. De kinderen worden zoveel mogelijk op leeftijd over deze pleinen verdeeld. Naast het bouwen van hutten worden er allerlei andere activiteiten georganiseerd zoals; toneelspelen, knutselen, dans, muziek, schminken. De medewerkers streven ernaar de creativiteit zoveel mogelijk uit de kinderen zelf te laten komen.

We beginnen iedere dag met een voorbespreking. Bij de verschillende locaties staan de aanvangstijden. Tussendoor heb je een half uur pauze. Aan het einde van de dag wordt er opgeruimd en wordt de dag geëvalueerd. Rond 17.00 uur kun je naar huis. Je werkdagen worden in overleg bepaald als je niet een heel project kunt meedoen.

Data in 2019:

Rondleidingen
Door de rondleidingen krijgen kinderen de mogelijkheid om achter de schermen te kijken bij allerlei bedrijven en instellingen, zoals Stal Mansour, Bakkerij, Rechtbank en de Brandweer. We kunnen je hulp gebruiken bij het begeleiden van de groep kinderen. De rondleidingen zelf worden verzorgd door iemand van het betreffende bedrijf of de instelling. Een rondleiding duurt zo’n twee uur. Ook hiervoor worden in overleg je werkdagen bepaald.

Instuiven

DE LAAR
7 t/m 12 juli
Randweg 2 in het park achter boerderij de Kroon. 
10.00 - 16.00 uur
Opbouwen zondag 7 juli /afbreken vrijdag 12 juli 
 

RIJKERSWOERD
14 t/m 19 juli

Kempenaersingel achter de basisscholen 
10.00 - 16.00 uur 
Opbouwen zondag 14 juli/afbreken vrijdag 19 juli 

SCHUYTGRAAF
11 t/m 16 augustus
Metamofoseallee voor het winkelcentrum
10.00 - 16.00 uur 
Opbouwen zondag 11 augustus /afbreken vrijdag 16 augustus 

Instuif on tour

THIALF
29 & 30 april 

Dullertsstraat 1
10.30 - 15.30 uur
Opbouwen maandag vanaf 9.30 uur/afbreken dinsdag vanaf 15.30 uur

sitedesign: designGenerator